Nordmenn og giverglede

Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder å gi penger til veldedige formål, misjon inkludert. Denne givergleden kommer spesielt frem i juletiden, da det er viktig å tenke på andre. Men nordmenn er glad i å gi året rundt.

I julen er det spesielt kristne organisasjoner som får penger, noen av disse jobber her hjemme i Norge, for eksempel med å gi mat til hjemløse på juleaften, eller julegaver til fattige barn. Men mange jobber også der ute i den store verden, men mennesker som lever i fattigdom året rundt. Det er viktig å huske at fattigdom ikke er noe som kun eksisterer i julen, selv om den ofte er mer synlig da. Det er viktig å hjelpe fattige året rundt, om det er å donere penger til misjonsarbeid eller annet veldedig arbeid.images-28

Mange gir penger hvert år ved TV-aksjonen, dette er Norges desidert største innsamlingsaksjon. Det går på rundgang hvilken organisasjonen som får pengene, og også kristne organisasjoner har fått penger gjennom TV-aksjonen. Det kan være rørende hvordan nordmenn samler seg rundt et godt formål, og bildene som strømmer gjennom TV-en i de tusen hjem viser at det finnes mennesker der ute som virkelig trenger disse midlene. Men igjen, man må huske på gi mer enn den ene gangen i året.

Misjonsarbeid og annen utviklingsarbeid handler om å tenke langsiktig, om å sikre forandring over tid slik at flest mulig kommer ut av fattigdom. Enn så lenge har man ikke nådd disse målene, men man har kommet godt på vei. FN-målene for fattigdom viser dette tydelig. Det er derfor håp for at mange flere skal få mulighetene til å leve trygge, rike liv med rett til utdannelse og nok å spise. Da gjelder det bare for gavmilde nordmenn å åpne lommebøkene og støtte slikt godt arbeid – året rundt!