Sprer Guds ord blant sigøynerfolket

Balkan er fortsatt for kristenheten i stor grad ett tapt land. Gjennom årene før kommunismens fall var landet effektivt stengt for evangelisering, og folkene som levde under det kommunistiske diktaturet fikk kun med stor risiko for egen helse og velvære tilgang på Guds ord.

Norske kristne har i dag muligheten til å gjøre en forskjelldownload-33

Norske kristne har i dag store muligheter til å gjøre en forskjell hos de folkene som har lidd mest i Europa på lang tid. Sigøynerfolket har i landene på Balkan over generasjoner vært dem som har lidd, og de det har gått hardest utover. I land som Bulgaria og Romania lever sigøynerfolket i dag i stor og uforskyldt fattigdom. De er blitt presset ut av resten av samfunnet, og lever i reservater hvor omstendighetene er meget vanskelige.

Man må hjelpe folk til å hjelpe seg selv

Slik som Jesus forkynte det i Bergprekenen, så skal man hjelpe, følge i hans ord og gjerninger. Man skal dele av fiskene og brødet, slik at det blir nok til alle, selv de mest ynkelige og arme av menneskeheten, og vi skal være som søsken til hverandre. På den ene siden er det viktig at man gir til dem som ikke har noe. En skal sørge for at folk har næring nok, men en skal ikke kun sørge for å gi folk fisk,en skal også lære dem å fiske. Derfor er det viktig å dele ut mat og klær, men det er også viktig å gi folk en dannelse og å forkynne til dem.

Om sigøynerfolket skal komme seg ut av sin miserable tilstand, må de kjenne til Guds ord, og til den protestantiske etikk. De må slutte sin syndige livsførsel og omfavne Jesus Kristus som sin frelser, og syndenes forlater. Måtte Herren styre våre gjerninger og gi oss fred.